Φριτάτα με μήλο και τσένταρ

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η μαγειρική θέλει ανοιχτούς ορίζοντες… τι κι αν το μήλο το έχεις κατατάξει στα φρούτα; Δένει εξαιρετικά σε αλμυρές γεύσεις και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό! Δες για παράδειγμα αυτή την ιδιαίτερη φριτάτα με αυγά στο φούρνο!!

Συστατικά

  • 8 μεγάλα αυγά και 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 μήλα gala (κόκκινα με έντονες κίτρινες ραβδώσεις), καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες περίου 1 εκατοστού
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς βάζοντας τη σχάρα στην τρίτη θέση.
  • Σε ένα μέτριο μπολ χτύπα τα αυγά, τα ασπράδια και το μισό τυρί. Αλατοπιπέρωσε.
  • Σε ένα μέτριο τηγάνι που να είναι κατάλληλο και για φούρνο βάλε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά να λιώσει. Πρόσθεσε το μίγμα των αυγών.
  • Δύο λεπτά αφού ψηθούν ελαφρά τα αυγά, τοποθέτησε πάνω από τα αυγά τα μήλα ξεκινώντας από έξω προς τα μέσα και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Βάλε το τηγάνι στο φούρνο. Ψήσε μέχρι η φριτάτα να είναι έτοιμη και να ροδίσει το τυρί, περίπου 20 λεπτά.
  • Βγάλε με λαστιχένια σπάτουλα, βάλε τη φριτάτα σε πιατέλα, άφησέ την 5 λεπτά να σταθεί και κόψτην σε τρίγωνα κομμάτια για να σερβίρεις.

Tip

Προσπάθησε να κόψεις τα μήλα στο ίδιο πάχος! Έτσι θα εξασφαλίσεις την ίδια υφή σε κάθε δάγκωμα...

Read More

And More