Φριτάτα με ψητά λαχανικά, σπόρους chia και φέτα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αφράτη και ζουμερή ομελέτα με leftovers λαχανικά, δημητριακά και τριμμένη φέτα

Συστατικά

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. πιπεριά ψητή
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι ψητό
  • 1/2 φλ. μανιτάρια ψητά
  • 1/2 φλ. σπόροι chia
  • 30 gr φέτα τριμμένη
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά και πρόσθετε τα ψητά λαχανικά κομμένα σε κύβους, τους σπόρους chia, τη φέτα και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε το μείγμα αυγών.
  • Ψήσε για περίπου τρία λεπτά και με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογύρισε τη φριτάτα.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και επανάφερε τη φριτάτα από την άψητη πλευρά της.
  • Ψήσε για άλλα τρία λεπτά και άφησε τη φριτάτα εκτός φωτιάς να “σταθεί” για πέντε λεπτά.
  • Ξεφόρμαρέ τη σε ένα ξύλο κοπής, κόψε σε τρίγωνα και σέρβιρε.

Read More

And More