Fusilli Barilla Oλικής Αλέσεως με τομάτα σάλτσα Ricotta & μελιτζάνα

25 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Όταν έχεις τα κατάλληλα υλικά μπορείς να μετατρέψεις την κουζίνα σου στο καλύτερο ιταλικό εστιατόριο. Φρέσκα υλικά και νόστιμα μακαρόνια ολικής άλεσης θα κάνουν τη διαφορά!

Συστατικά

  • 500 γρ. Barilla Fusilli Ολικής Αλέσεως
  • 1 μελιτζάνα, σε μικρούς κύβους
  • ½ ματσάκι ντοματίνια, σε φέτες
  • 1 βάζο σάλτσα Ricotta Barilla
  • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό, κομμένο
  • 50 γρ. Grana Padano, τριμμένο
  • 1 μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτούς κύβους
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζετε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα
  • Όταν το νερό βράσει, προσθέτετε το αλάτι (7γρ. για κάθε λίτρο νερού), ρίχνετε τα Barilla Fusilli Ολικής Αλέσεως και ανακατεύετε
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτετε λίγο λάδι και όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέτετε τις μελιτζάνες, τις μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα ντοματίνια
  • Τέλος, προσθέτετε τη σάλτσα Ricotta της Barilla και αφήνετε να σιγοβράσει
  • Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα για 2 λεπτά
  • Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τα κομμένα φύλλα βασιλικού και τα ιταλικά τυριά Grana Padano και mozzarella
  • Αφήνετε τη mozzarella να λιώσει, περιχύνετε τα ζυμαρικά με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως

Tip


Read More

And More