Fusilli με κουνουπίδι και προσούτο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικά ζυμαρικά με καπνιστή γεύση προσούτο και κόκκινη σάλτσα κουνουπιδιού

Συστατικά

  • 4 φέτες προσούτο
  • 350 gr fusilli
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι σε φουντίτσες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 2 ντομάτες κονκασέ
  • 2 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
    τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε το προσούτο για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το προσούτο από το τηγάνι και σούρωσε τα ζυμαρικά διατηρώντας ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Βάλε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κουνουπίδι με αλάτι για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρισε για ένα λεπτό, πριν προσθέσεις τις ντομάτες.
  • Σιγόβρασε για τρία λεπτά, με αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και πρόσθεσε λίγο από το βραστό νερό αν χρειαστέι, μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με το βασιλικό, την παρμεζάνα και πιπέρι, θρυμματίζοντας από πάνω το προσούτο.

Read More

And More