Fusilli με κοτόπουλο και Pesto alla Genovese

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι δύσκολο να απολαύσεις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις εάν δεν είσαι… Ιταλός! Με τη Barilla όμως η Ιταλία έρχεται στο πιάτο σου χάρη στη μοναδική Pesto alla Genovese! Ο Dario Fagnoni, ένας Ιταλός από την… Αθήνα σε ξεναγεί στη δική του Ιταλία και σε μυεί στην αυθεντική πέστο αν κάνεις κλικ εδώ! Εάν θέλεις και άλλες συνταγές με πέστο τότε κάνε κλικ εδώ!

Συστατικά

  • 500 γρ. Barilla Fusilli
  • 4 κουταλιές σάλτσα Barilla Pesto alla Genovese
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 μπούτια κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 150 ml ζωμός σαφράν
  • Λίγες φλοίδες παρμεζάνας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τα Barilla Fusilli για 9 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνεις και τα κρυώνεις με άφθονο τρεχούμενο νερό.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τα μπούτια κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές.
  • Τοποθέτησε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά και πρόσθεσε το ελαιόλαδο.
  • Σοταρε τις μπουκιές κοτόπουλου μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για 2-3 λεπτά.
  • Συνέχισε προσθέτοντας την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και σόταρε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα Barilla Fusilli, τη σάλτσα Barilla Pesto alla Genovese, σβήσε με το ζωμό σαφράν και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σέρβιρε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγες φλοίδες παρμεζάνας από πάνω.

Tip


Read More

And More