Γαλακτομπούρεκο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι τόσο νόστιμη, τόσο λαχταριστή και τόσο…κλασική. Μια συνταγή με βελούδινη κρέμα, αλλά και σιρόπι. Φύλλο, αλλά και άρωμα σιμιγδάλι. Ένας επιτυχημένος συνδυασμός Ανατολής και Δύσης!

Συστατικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο για το βουτύρωμα των φύλλων
  • Για τη κρέμα: 2 λίτρα γάλα
  • 6 αβγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 βανίλιες ή ξύσμα λεμονιού
  • Για το σιρόπι: 4 φλιτζάνια νερό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • Το χυμό και τη φλούδα 1/2 λεμονιού
  • 3-4 γαρίφαλα
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράσε για 8 με 10 λεπτά.
  • Εν τω μεταξεί βάλε το γάλα να ζεσταθεί, αφού κρατήσεις ένα ποτήρι. Συμπλήρωσε και τις βανίλιες, τη ζάχατη το βούτυρο και το σιμιγδάλι
  • Ανακάτευε συνεχώς και αφού αρχίσει να δένει η κρέμα, πρόσθεσε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο γάλα και ανακάτεψε ζωηρά να μην σβολιάσει
  • Αφιύ δέσει κατέβασε από τη φωτιά και αφού κρυώσει 10 λεπτά, προσθέτεις τα αυγά χτυπημένα ανακατεύοντας συνεχώς
  • Βουτύρωσε ένα ταψί, και στρώσε περισσότερα από τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά.
  • Στρώσε την κρέμα από πανω τύλιξε τις άκρες των φύλλων και κάλυψε με τα υπόλοιπα φύλλα
  • Ψήσε το γαλακτομπούρεκο σε πορθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.
  • Σιρόπιασε το γαλακτομπούρεκο όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι. Σέρβιρε αφού κρυώσει αρκετά για να στέκεται!

Tip


Read More

And More