Γαλλική μπαγκέτα με ψητό μπρόκολο και σος με κρεμμύδι και πιπεριά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερή μπαγκέτα με τρυφερό μπρόκολο φούρνου και τραγανή πιπεριά σε σος μαγιονέζας

Συστατικά

Για τη σος:

  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1 κ. γλυκού κέτσαπ
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κ. γλυκού σησαμέλαιο

Για το ψητό μπρόκολο:

  • 750 gr μπρόκολο σε φουντίτσες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι

Για τα σάντουιτς:

  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 1 πιπεριά σε λεπτές ροδέλες
  • 60 gr φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι σε ροδέλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της σος και άφησέ τη στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το μπρόκολο με το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι.
  • Μετάφερε τα υλικά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, άπλωσέ τα και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
  • Κόψε την μπαγκέτα οριζοντίως και άπλωσε τη σος στο εσωτερικό της.
  • Τοποθέτησε το ψητό μπρόκολο σε όλη την εσωτερική επιφάνεια της μπαγκέτας.
  • Μοίρασε πάνω από το μπρόκολο την πιπεριά, τη φέτα και τα κρεμμύδια και κλείσε το σάντουιτς.
  • Πίεσε ελαφρώς την μπαγκέτα, άφησέ το να σταθεί για πέντε λεπτά και κόψε σε μερίδες.

Read More

And More