Γαλοπούλα με σαλάτα από πεπόνι

50' min
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Tελικά το πεπόνι θα μπορούσε να σερβίρεται μόνο ως συνοδευτικό για τα κυρίως πιάτα σου! Η απόδειξη; Αυτή η δροσιστική συνταγή με φιλέτο γαλοπούλας και φρέσκα λαχανικά.

Συστατικά

  • 2 στήθη γαλοπούλας κομένα στη μέση οριζόντια (περίπου 450 γραμμάρια)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.γ. μείγμα cajun*
  • 6 φλιτζάνια ανάμεικτες πρασινάδες (λόλα, baby σπανάκι, ρόκα, κ.ά.)
  • 1 ½ φλιτζάνι φέτες πεπόνι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα blueberries
  • Λίγο μαλακό, κίτρινο τυρί (όπως γκούντα, έμενταλ κτλ.)
  • Για το Dressing: 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • *Για το μείγμα Cajun: ίση ποσότητα σκόνη σκόρδου, πάπρικα, πιπέρι καγιέν, μαύρο πιπέρι, κρεμμύδι σε σκόνη, ρίγανη, αλάτι, τριμμένο θυμάρι και προαιρετικά λίγο μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άλειψε τη γαλοπούλα με ελαιόλαδο. Πασπάλισέ τη με το μείγμα Cajun
  • Ψήσε σε προθερμασμένο γκριλ σε μέτρια ένταση, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει η γαλοπούλα. Αφού ψηθεί άφησέ τη να κρυώσει και κόψτη σε φέτες
  • Σε ένα πιάτο βάλε λίγη πράσινη σαλάτα και πάνω τοποθέτησε φέτες γαλοπούλας, το πεπόνι και τα blueberries
  • Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε όλα τα υλικά για το dressing και χτύπησε καλά να γίνουν ένα σώμα
  • Ρίξε λίγο τυρί κομμένο σε κύβους και το dressing και σέρβιρε!

 

Tip


Read More

And More