Γαρίδες με γκρέιπφρουτ και αβοκάντο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Οι δροσερές γεύσεις συναντούν τα θαλασσινά στοιχεία. Ένα ελαφρύ πιάτο που δεν θα σου προκαλέσει φούσκωμα και θα σε απαλλάξει από τις πολλές θερμίδες. Ως γνωστό το γκρέιπφρουτ περιέχει αντιοξειδωτικές ικανότητες, γι’ αυτό και βρίσκεται πρώτο στις δίαιτες.
Θερμίδες: 288/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. γαρίδες
  • 2κ. σούπας λάδι τσίλι
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 1 γκρέιπφρουτ κομμένο σε κύβους
  • 1φλ. μαγειρεμένο ρύζι
  • 1/4φλ. βαλσάμικο
  • Πράσινη σαλάτα προορατικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άναψε το μάτι σε μέτρια ένταση.
  • Τοποθέτησε μια κατσαρόλα πάνω στο μάτι και σόταρε τις γαρίδες με το λάδι τσίλι, μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφαίρεσέ τες από το μάτι και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
  • Πάρε ένα χαμηλό και κυλινδρικό ποτήρι και τοποθέτησε το μισό αβοκάντο στον πάτο αρκετά σφιχτά.
  • Από πάνω πρόσθεσε τη μισή ποσότητα ρυζιού με τον ίδιο τρόπο.
  • Σε ένα πιάτο στρώσε προαιρετικά τη πράσινη σαλάτα.
  • Αναποδογύρισε το ποτήρι πάνω στη πράσινη σαλάτα, ώστε να βγει το αβοκάντο και το ρύζι.
  • Από πάνω τοποθέτησε το μισό γκρέιπφρουτ και τις μισές γαρίδες.
  • Πασπάλισε με βαλσάμικο.
  • Με τον ίδιο τρόπο φτιάξε και την άλλη μια μερίδα.

Tip


Read More

And More