Γαρίδες με κουνουπίδι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Νόστιμες γαριδούλες με εξωτικό χυμό λεμονιού συνοδεύονται απίστευτα με κουνουπίδι.
θερμίδες: 269/μερίδα

Συστατικά

  • 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για να λιώσεις το κουνουπίδι χρησιμοποίησε ένα ειδικό εργαλείο τριψίματος για λαχανικά.
  • Ζέστανε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σόταρε τη μαργαρίνη και το κρεμμύδι για 4 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι, το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα καρύδας, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανέβασε θερμοκρασία και άφησε το μείγμα να βράσει, μετά χαμήλωσε και άφησέ το να σιγοβράζει.
  • Μαγείρεψε χωρίς καπάκι για 30 έως 35 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι είναι πολύ μαλακό και καλά ψημένο.
  • Βάλε κάτω από τις γαρίδες ένα χαρτί και πασπάλισέ τες με το ξύσμα λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακάτεψε για να βεβαιωθείς ότι έχουν μαριναριστεί καλά.
  • Ζέστανε πάλι ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη.
  • Βάλε τις γαρίδες και μαγείρεψε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Σέρβιρε τις γαρίδες πάνω από το λιωμένο κουνουπίδι και πρόσθεσε χυμό λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα.

Tip


Read More

And More