Γαρίδες με σάλτσα βασιλικού

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είτε τις ετοιμάσεις σαν μεζέ, είτε για κυρίως πιάτο θα τις απολαύσεις. Αντί να τις τηγανίσεις απλώς, ετοίμασέ τες όπως περιγράφεται δεξιά. Με μια νόστιμη σάλτσα βασιλικού, κρεμμυδιού και σκόρδου. Προμηθεύσου μεγάλες γαρίδες Καλλιμάνης χωρίς κέλυφος και κράτησέ τες στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσεις το πιάτο.

Συστατικά

  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες χωρίς κέλυφος Καλλιμάνης
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό (ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο)
  • 2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεπάγωσε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πλύνε τις και στράγγιξέ τς καλά.
  • Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες, πασπάλισέ τες με αλεύρι, τινάζοντας τες να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και ρίξε τις γαρίδες. Σόταρε για 2΄και από τις δύο πλευρές.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το βασιλικό ανακατεύοντας ελαφρά για να μοιραστεί παντού το μίγμα και άφησε άλλα 2’
  • Περίχυσε τις γαρίδες με το λεμόνι και βγάλε σε μια πιατέλα στην άκρη
  • Πρόσθεσε το κρασί στο τηγάνι και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει μαζί με το σκόρδο και το βασιλικό
  • Όταν η σάλτσα δέσει πρόσθεσέ τη στις γαρίδες
  • Σέρβιρε τις γαρίδες για μεζέ για 6 άτομα, ή σαν κύριο πιάτο για 4 άτομα συνοδεύοντας τις με πιλάφι ή πλιγούρι.

Tip


Read More

And More