Γαριδοπιτάκια

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Tραγανές μπουκίτσες γαρίδας σε αρωματικό λεμονάτο dip. Λαχταριστή συνταγή finger food για να κάνεις ένα funky cocktail party! 

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μάραθο
  • Φυργανιά τριμμένη
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ DIP: 1/4  του φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 1/4 του φλιτζανιού ρευστή κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  • 1 κ.σ. ταμπάσκο
  • 2 κ.γ. lemon pepper (θα το βρεις σε καλά μπαχαράδικα)
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τις γαριδιούλες σε πιο μιρκά κομματάκια και βάλε σε ένα μπολ
  • Στο μεταξύ βάλε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε ελαφρά να σκουρύνει και πρόσθεσε το γάλα. Ανακάτεψε να σφίξει καλά
  • Πρόσθεσε τη μπεσαμέλ στις γαρίδες, μαζί με τους κρόκους των αυγών, το μάραθο και αλατοπιπέρωσε
  • Πλάσε με το μείγμα κροκετούλες
  • Παράλληλα χτύπησε τα ασπράδια σου ελαφριά με δύο κουταλιές νερό. Σε ένα μπολάκι δίπλα πρόσθεσε τη φρυγανιά
  • Βάλε το λαδι να κάψει. Πέρασε μία, μία τις κροκέτες πρώτα από το ασπράδι και μετά από τη φρυγανιά
  • Τηγάνισε καλά να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και βγάλε σε απορροφητικό χαρτί
  • Ανάμειξε όλα τα υλικά για το dip μαζί και σέρβιρε μαζί με τις γαριδοπιτούλες

Tip


Read More

And More