Γαύρος σε μαρινάρα από φύλλα κάρυ

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι ο αγαπημένο σου τηγανιτός γαύρος με μια… διαφορά. Τον μαρινάρουμε σε μπαχαρικά και φύλλα κάρυ και παίρνει υπέροχη, αξεπέραστη γεύση και άρωμα. Δοκίμασέ το τώρα, που θα βρεις άφθονο και φτηνό γαύρο στην αγορά.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό γαύρος φρέσκος καθαρισμένος
  • 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε σκόνη
  • 3 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
  • 10 φρέσκα φύλλα κάρυ
  • Αλάτι
  • Λίγο νερό
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μια σακούλα τροφίμων ανάμειξε όλα τα μπαχαρικά, τα φύλλα κάρυ ψιλοκομμένα και ρίξε δύο κουταλάκια νερό. Ο σκοπός είναι να πάρεις μια πάστα αρκετά σφιχτή, αλλά ιδανική για να καλύψεις τα ψαράκια σου.
  • Ρίξε στη σακούλα το γαύρο καθαρισμένο και ανακίνησε καλά να καλυφθεί με την πάστα. Άφησε το φαγητό να σταθεί στο ψυγείο για μία με δύο ώρες. Αν δεις πως η πάστα είναι λίγη για να καλύψει καλά τους γαύρους, δοκίμασε να διπλασιάσεις την ποσότητα με τον ίδιο τρόπο.
  • Βάλε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και τηγάνισε τα ψαράκια να πάρουν σκούρο χρώμα και τραγανή υφή.
  • Σέρβιρε ζεστά. Μπορείς να ραντίσεις με λίγο ξύδι…

Tip

Τα φύλλα κάρυ είναι φύλλα του δέντρου από το οποίο προέρχεται και το μπαχαρικό και θα τα βρεις σε μεγάλα super market και ειδικά καταστήματα μπαχαρικών.

Read More

And More