Γεμιστά μανιτάρια Portobello

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μανιτάρια Portobello με διάφορα λαχανικά και σπανάκι! Αυτή η συνταγή θα σε συναρπάσει…
θερμίδες: 240

Συστατικά

  • 6 μανιτάρια Portobello
  • 4 κουτ . ελαιόλαδο
  • 2 πράσα σε λεπτές φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 450 γραμμ. φρέσκο ​​σπανάκι baby
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι πληγούρι
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C.
  • Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής.
  • Ψέκασε την επιφάνεια των μανιταριών με σπρέι μαγειρικής και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλε τα μανιτάρια προς τα κάτω στο ταψί.
  • Ψήσε 10 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν.
  • Γύρισε τα μανιτάρια από την άλλη πλευρά.
  • Παράλληλα, ζέστανε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε τα πράσα, το σκόρδο, το θυμάρι και σόταρε τα 4 λεπτά.
  • Πρόσθεσε 2 μεγάλες χούφτες σπανάκι και μαγείρεψε 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Γέμισε τα μανιτάρια με το μείγμα από σπανάκι, πιέζοντας τη γέμιση ελαφρά προς τα κάτω με το κουτάλι.
  • Ψήσε για 25 λεπτά.
  • Μαγείρεψε το πληγούρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Στράγγιξε και βάλ’ το σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακάτεψε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Σέρβιρε τα μανιτάρια με μία κουταλιά πληγούρι (1/2 φλιτζάνι) πάνω από κάθε μανιτάρι.

Tip


Read More

And More