Γεμιστά με couscous

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αντικαθιστούμε το ρύζι με couscous και σερβίρουμε γεμιστά… μια παραλλαγή για όσους βαρέθηκαν τα παραδοσιακά γεμιστά και θέλουν να βάλουν και άλλα υλικά στην κουζίνα τους! 

Συστατικά

  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 40 γρ. couscous
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τις ντομάτες και σκούπισε. Άδειασε το εσωτερικό τους προσεκτικά και άφησε τις ντομάτες ανάποδα να στραγγίξουν. Κράτησε τα καπάκια
  • Βράσε νερό και βάλε σε ένα μπολ μαζί με το couscous να μουλιάσει και να φουσκώσει για 10 λεπτά
  • Ψιλόκοψε τις ντομάτες και βάλε σε μπολ μαζί με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ψωμί τριμμένο και το τυρί μαζί με ελαιόλαδο
  • Ανάμειξε όλα τα υλικά σου μαζί με το couscous και γέμισε τις ντομάτες. Βάλε σε ταψάκι, ράντισε με ελαιόλαδο και ψήσε στους 190oC για 20 25 λεπτά
  • Σέρβιρε

Tip


Read More

And More