Γεμιστά με καστανό ρύζι και αρωματικά

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φτιάξε τα πιο νόστιμα και υγιεινά γεμιστά με καστανό ρύζι Agrino!

Συστατικά

  • 4 μεγάλες ώριμες τομάτες
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση
  • 200 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για γεμιστά και ριζότο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Λίγα μυρώνια
  • Λίγες καυκαλήθρες
  • 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πατάτα ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο
  • 8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη ώριμη τομάτα τριμμένη
  • 20 g κουκουνάρι
  • 20 g μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ώριμη τομάτα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε και αφαίρεσε τα καπάκια από τις τομάτες και τις πιπεριές.
  • Βγάλε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους και αλατοπιπέρωσε εσωτερικά.
  • “Πούδραρε” τις τομάτες μόνο εσωτερικά με λίγη ζάχαρη.
  • Για τη γέμιση: Σόταρε στα 100 ml ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες ψιλοκομμένα και σόταρε για 2-3 λεπτά ακόμα, σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε την τριμμένη τομάτα και το εσωτερικό από τις τομάτες ψιλοκομμένο.
  • Σιγόβρασε για 10 λεπτά και ρίξε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα. Σιγόβρασε για άλλα 2 λεπτά και πρόσθεσε το καστανό ρύζι Agrino.
  • Συνέχισε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά, αλατοπιπέρωσε και με το μίγμα αυτό γέμισε τις πιπεριές και τις τομάτες.
  • Για τη σάλτσα: Ανακάτεψε σε μπολ την ντομάτα με λίγο λάδι, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
  • Περίχυσε με τη σάλτσα τα γεμιστά και ψήσε τα στο φούρνο στους170-180°C για 45 λεπτά ή σε κατσαρόλα σκεπασμένη για 12-15 λεπτά.

Tip

Αν θέλεις μπορείς να γαρνίρεις στο σερβίρισμα με τριμμένη φέτα, μανούρι ή κεφαλογραβιέρα.

Read More

And More