Γεμιστές γλυκοπατάτες με αυγό και ιδιαίτερη σος

90 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια σούπερ συνταγή που θα λατρέψεις.

Θερμίδες: 267/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τις πατάτες:
  • 4 γλυκοπατάτες
  • 2 κεφάλια σκόρδου
  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2κ. σούπας μείγμα καρυκευμάτων για Taco
  • 1/4φλ. φρέσκο κόλιαντρο
  • Αλατοπίπερο
  • 4 αυγά
  • Για τη σος:
  • 1/2φλ. αβοκάντο, ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1κ. γλυκού τρίμμα από λάιμ
  • Αλατοπίπερο
  • 2κ. σούπας νερό
  • Για το γαρνίρισμα:
  • Φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε κύβους

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Στρώσε ένα αλουμινόχαρτο στο ταψί και βάλε πάνω τις πατάτες.
  • Κόψε λίγο από το πάνω μέρος των κεφαλιών των σκόρδων, άλειψέ τα με λάδι, τύλιξέ τα με αλουμινόχαρτο και βάλε τα και αυτά στο ταψί με τις γλυκοπατάτες.
  • Βάλε το ταψί στο φούρνο.
  • Στα 45 λεπτά βγάλε το σκόρδο από το φούρνο και άφησε τις πατάτες να ψηθούν για 30 λεπτά ακόμα ή μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
  • Βγάλε τις πατάτες από το φούρνο και άφησέ τες να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190°C.
  • Κόψε την πατάτα στη μέση και αφαίρεσε λίγο από το εσωτερικό της.
  • Βάλε το εσωτερικό της πατάτας σε ένα μπολ, λιώσε το με ένα πιρούνι, και πέταξε το μισό.
  • Στο ίδιο μπολ πρόσθεσε και τα ψημένα σκόρδα, αφού έχεις αφαιρέσει προσεκτικά τη φλούδα.
  • Επίσης, πρόσθεσε το μείγμα καρυκευμάτων για Taco, το κόλιαντρο και αλατοπίπερο.
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
  • Βάλε μέσα στις τέσσερις γλυκοπατάτες αυτήν την ιδιαίτερη γέμιση που μόλις έφτιαξες.
  • Σπάσε τα τέσσερα αυγά στο κέντρο από κάθε γλυκοπατάτα.
  • Ψήσε για 15 λεπτά στο φούρνο.
  • Βάλε όλα τα υλικά για τη σος σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε μέχρι να ενωθούν.
  • Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, πασπάλισε από πάνω με τη σος που έφτιαξες και με τις τομάτες.

Read More

And More