Γεμιστές πιπεριές με μανιτάρια

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Συνδύασε δύο μοναδικά υλικά για να φτιάξεις γεμιστά για… vegeterian και όχι μόνο! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ!

Συστατικά

  • 8 πιπεριές για γέμισμα (κόκκινες, κίτρινες ή ό,τι άλλη πιπεριά θέλεις)
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα, φρέσκα μανιτάρια
  • 2 κ.σούπας ρύζι τύπου Καρολίνα για κάθε πιπεριά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 2 καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • Λάδι για το σωτάρισμα και το ταψί
  • Νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε ένα τηγάνι τα μανιτάρια 2 κ.σούπας ελαιόλαδο και σωτάρισέ τα καλά, να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το καρότο και σωτάρισε λίγο ακόμη να μαραθούν.
  • Ρίξε το ρύζι και μετά από 1-2 ανακατέματα ρίξε ένα ποτήρι νερό.
  • Βράσε το μίγμα μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά.
  • Λίγο πριν βγάλεις από τη φωτιά αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε τον μαϊντανό.
  • Κόψε τις κορυφές από τις πιπεριές και άφησέ τες στην άκρη.
  • Προσεκτικά αφαίρεσε τους σπόρους από το εσωτερικό τους.
  • Πλύν’ τες καλά και σκούπισέ τες με χαρτί κουζίνας.
  • Πασπάλισε το εσωτερικό με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη.
  • Γέμισε τις πιπεριές με τη γέμιση.
  • Τοποθέτησέ τες σε ένα ταψάκι, πασπάλισέ τες με αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και καπάκωσέ τες με τις κορυφές τους.
  • Ρίξε στο ταψί ένα ποτήρι νερό.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για μία ώρα.
  • Εάν οι πιπεριές σου “πλαγιάζουν” γύρισέ τες και από την άλλη πλευρά να ψηθούν ομοιόμορφα.

Tip

Εάν δεν σου αρέσει τόσο η... πικράδα που αφήνουν οι πράσινες πιπεριές, μπορείς πριν τις γεμίσεις να τις ζεματίσεις σε βραστό νερό ώστε να την αποβάλλουν.

Read More

And More