Γεμιστό αβοκάντο με ρεβίθια και ταχίνι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γεμίσαμε το αβοκάντο με έναν τέλειο συνδυασμό ρεβιθιού και ταχινιού. Μπορείς να το απολαύσεις το μεσημέρι με σαλάτα.
Θερμίδες: 206/ μερίδα

Συστατικά

  • 350γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2κ. γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 2 μεγάλα αβοκάντο
  • 1/2φλ. αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2φλ. τοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1+1/2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2κ. σούπας ταχίνι
  • Κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ρεβίθια, το λάδι, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα ταψί στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί.
  • Πρόσθεσε πάνω τα ρεβίθια και ψήσε τα στο φούρνο και 15 λεπτά.
  • Κόψε το αβοκάντο στη μέση, καθάρισέ το, άλειψέ το με λίγο λάδι και ψήσε το σε μια σχάρα στο φούρνο για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αγγούρι, τα τοματίνια, το χυμό λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο.
  • Γέμισε τα αβοκάντο με το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
  • Από πάνω πρόσθεσε τα ρεβίθια.
  • Ρίξε 1/2 κουταλιά της σούπας ταχίνι σε κάθε αβοκάντο και ολοκλήρωσε με λίγο κόλιανδρο.
  • Μοίρασε μισό αβοκάντο σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More