Γεμιστό κοτόπουλο με αμύγδαλα και αγκινάρα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια εξαιρετική ιδέα να παντρέψεις την αγκινάρα με κρέας και ξηρούς καρπούς με τον καλύτερο τρόπο!

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένα, ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 3/4 κ.γλυκού πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τις αγκινάρες, το σπανάκι, τα αμύγδαλα, το τυρί, το ξύσμα και το 1/4 της ποσότητας από το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσεκτικά άνοιξε μια “τσέπη” σε κάθε στήθος.
  • Γέμισε κάθε στήθος με ίση ποσότητα γέμισης.
  • Αλατοπιπέρωσε τα στήθη με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
  • Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ψήσε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από κάθε πλευρά και να ψηθεί εσωτερικά περίπου 5 με 7 λεπτά ανά πλευρά.

Tip

Μπορείς εναλλακτικά να βάλεις και ψημένα κάστανα αντί για αμύγδαλα στη συνταγή σου!

Read More

And More