Γεμιστό κοτόπουλο με σύκα και κολοκύθα

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Εάν έχεις βαρεθεί τη γεύση του κοτόπουλου, τότε αυτή η συνταγή θα σε κάνει να το αγαπήσεις ξανά.

Θερμίδες: 258/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα (500γρ. στο σύνολο)
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1+1/4φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 5 σύκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1φλ. σπανάκι baby
  • 3 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σόταρε για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε την κολοκύθα και 2 κουταλιές νερό, κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε τα σύκα, το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι, το φασκόμηλο και το πιπέρι και μαγείρεψε για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Άφησε το τηγάνι στην άκρη για να κρυώσει.
  • Κόψε προσεκτικά οριζόντια τα στήθη για να γίνουν σαν σάντουιτς και να καταφέρεις να προσθέσεις μέσα τη γέμιση.
  • Πασπάλισε με αλατοπίπερο τα στήθη.
  • Μοίρασε στα 2 φιλέτα το μείγμα που έφτιαξες στο τηγάνι και κλείσε τα καλά με σπάγκο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Πάρε ένα πυρίμαχο τηγάνι και ψέκασε μέσα το σπρέι μαγειρικής.
  • Σε μέτρια θερμοκρασία σόταρε προσεκτικά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
  • Βάλε αλουμινόχαρτο από πάνω και ψήσε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα κόψε στη μέση το κάθε κοτόπουλο.

Read More

And More