Γεμιστοί κεφτέδες φούρνου με τσένταρ

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το τσένταρ είναι εκείνο το κατακίτρινο τυρί που όπου και να το βάλεις και το ψήσεις σου δίνει μια υπέροχη λάβα απόλαυσης! Το ίδιο και στους κεφτέδες!

Συστατικά

  • Τρία τέταρτα μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κ.σούπας κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 1 αυγά
  • 1/3 φλιτζ. φρυγανιά
  • μισό φλιτζ. τσένταρ τριμμένο
  • μισή κ.γλυκού πιπέρι
  • 100 γραμμ. τσένταρ κομμένο σε 20 μικρούς κύβους
  • 2 κ.σούπας μπάρμπεκιου σος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανάμιξε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τη φρυγανιά, το τριμμένο τσένταρ και το πιπέρι.
  • Ζύμωσε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Χώρισε τον κιμά σε 10 ίσα μέρη.
  • Πλάσε τα σε μπαλάκια και πίεσέ τα με την παλάμη σου να σχηματιστούν 10 κύκλοι.
  • Βάλε στο κέντρο κάθε κύκλου 2 κύβους τσένταρ και ξαναπλάσε τον σε μπάλα.
  • Βάλε τους κεφτέδες σε λαμαρίνα που έχεις στρώσει λαδόκολλα.
  • Άλειψέ τους με την σος.
  • Ψήσε για περίπου 24-26 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ, να ροδίσουν οι κεφτέδες και να ψηθούν και εσωτερικά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό ή τριμμένο τυρί.

Tip


Read More

And More