Γερμανική πατατοσαλάτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστή σαλάτα με βραστές πατάτες και μπέικον

Συστατικά

  • 1 1/4 kg baby πατάτες
  • 170 gr μπέικον
  • 3 κ. σούπας μηλόξυδο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/3 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 φλ. μαϊντανός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τις πατάτες στα τέσσερα και τοποθέτησέ τες μαζί με τη φλούδα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και βράσε για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Κόψε το μπέικον σε κυβάκια και βαλ’ το να ψηθεί σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  • Βάλε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει και γέμισε το 1/4 ενός φλιτζανιού με το λίπος που έχει αφήσει το αλλαντικό στο τηγάνι.
  • Ανακάτεψε το λάδι από το μπέικον με το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
  • Σούρωσε καλά τις πατάτες και ρίξε αμέσως από πάνω τους το dressing, ανακατεύοντας καλά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και άφησε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για πε΄ριπου 15 λεπτά.
  • Τέλος, πρόσθεσε το μπέικον και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More