Γιαουρτόπιτα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Όταν λέμε γιαουρτόπιτα μην πάει ο νους σου σε πλάστες, φύλλα και παραδοσιακές πίτες. Είναι ένα γλυκό κεκάκι, με σιμιγδάλι και μπόλικο σιρόπι.

Συστατικά

  • 2 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 αβγά
  • 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • To ξίσμα από μισό λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 2 φέτες λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1 ξύλο κανέλας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια λεκάνη χτύπησε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξίσμα λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι και το baking powder να γίνουν ένα σώμα
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε και πάλι να γίνει μία ζύμη
  • Βάλε στα υλικά σου και το σιμιγδάλι με τα αμύγδαλά και ανακάτεψε ελαφρά
  • Βουτύρωσε ένα ταψάκι 30 εκατοστών και ρίξε μέσα τη ζύμη. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου μισή ώρα
  • Εν τω μεταξύ, λίγα λεπτά πριν γίνει η γιαουρτόπιτα, βάλε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι kai άφησε να βράσουν για πολύ λίγα λεπτά και όχι να κοχλάσουν
  • Βγάλε την γιαουρτόπιτα από το φούρνο και σιρόπιασε όσο είναι ακόμη ζεστή

Tip


Read More

And More