Γιαουρτοσαλάτα με κοτόπουλο και σταφύλι

10' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μοιάζει πολύ με αυτές τις σαλάτες που λατρεύεις (όπως παντζαροσαλάτα), αφού όλα τα υλικά της αναμειγνύονται σε κάθε πιρουνιά. Αντικαθιστούμε την μαγιονέζα με γιαούρτι για πιο δροσερό και ελαφρύ αποτέλεσμα και σερβίρουμε την πιο γευστική σαλάτα του φθινοπώρου.
180 θερμίδες

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα, βρασμένα ή ψητά και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ¾ του φλιτζανιού μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση
  • ½ μέτριο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. νιφάδες (φιλέ) αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. εστραγκόν
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα light
  • 3 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το κοτόπουλο ανοιγμένο στις ίνες του σε ένα μπολ μαζί με το σταφύλι, το μήλο, το σέλερι και το κρεμμύδι.
  • Πασπάλισε με το εστραγκόν ψιλοκομμένο και τις νιφάδες αμυγδάλου.
  • Χτύπησε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε το μείγμα του γιαουρτιού στα υπόλοιπα υλικά σου και ανακάτεψε. Σέρβιρε.

Tip


Read More

And More