Γίδα βραστή

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια από τις πιο παραδοσιακές σούπες της Ελλάδας… εμείς την δοκιμάσαμε από συνταγή καλαματιανή. Πάντως κάπως έτσι την ετοιμάζουν και στην Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας.

Συστατικά

  • 1 κιλό γίδα (ζιγούρι)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 4 μέτρια καρότα κομμένα σε χοτρές ροδέλες
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Το χυμό από δύο λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το κρέας και κόψε σε μεγάλα κομμάτια. Βάλε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να πάρει μια βράση. Ξάφρισε με τρυπητή κουτάλα και άφησε να βράσει για 40 λεπτά
  • Στη συνέχεια άδειασε το νερό, ξέπλυνε και βάλε πάλι σε φρέσκο νερό. Καλό είναι να είναι ζεστό για να συνεχίσει ο βρασμός
  • Αλάτισε και σκέπασε την κατσαρόλα να σιγοβράσει το κρέας σου για αρκετή ώρα. Όσο περισσότερο το αφήσεις τόσο πιο μαλακό θα γίνει
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο να βράσουν και να δώσουν άρωμα στη σούπα σου.
  • Πρόσθεσε και πιπέρι και άφησε να μαλακώσουν τα λαχανικά σου
  • Πριν κατεβάσεις την κατσαρόλα από το μάτι πρόσθεσε το λεμόνι και σέρβιρε ζεστή

Tip


Read More

And More