Γίγαντες με λουκάνικο

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Καλοκαιρινό φαγάκι που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σου, οι γίγαντες είναι ένα πιάτο που θέλει λίγη υπομονή αλλά σε δικαιώνει! Για να αγοράσεις τα υλικά της συνταγής κάνε απλώς κλικ εδώ!

Συστατικά

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 καρότα
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ
  • 2 μέτρια λουκάνικα με πράσο ή χωριάτικα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • χυμό μισού λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα φασόλια σου σε μπόλικο νερό να μουσκέψουν όλο το βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα καθάρισε και ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και τα καρότα.
  • Ξέπλυνε τα φασόλια και βάλτε μαζί με τα καρότα, τα κρεμμύδια και 3 φλιτζάνια νερό σε κατσαρόλα.
  • Διάλυσε τον ντοματοπελτέ σε λίγο χλιαρό νερό και βάλτον και αυτόν στην κατσαρόλα, μαζί με την ντομάτα και το σέλινο.
  • Βράσε τα φασόλια σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για 45 λεπτά.
  • Προσοχή! Μην αλατίσεις τα φασόλια σου πριν βράσουν.
  • Αλατοπιπέρωσε, ρίξε το λεμόνι και συνέχισε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά ακόμη.
  • Εν τω μεταξύ, προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόψε τα λουκάνικα σε φέτες και σώταρέ τα με λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι.
  • Βάλε τα φασόλια σε πυρέξ, ρίξε από πάνω τα λουκάνικα και ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά να χυλώσουν.
  • Πριν σερβίρεις πασπάλισε με το μαϊντανό.

Tip

Μπορείς να παραλείψεις το λουκάνικο εάν προτιμάς σκέτη τη γεύση των οσπρίων! Πριν βάλεις τα φασόλια σου στο φούρνο αντί για το λουκάνικο περίχυσέ τα με λίγο ελαιόλαδο.

Read More

And More