Γιορτινή βελουτέ μανιταριών

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φίνα βελουτέ σούπα μανιταριών αρωματισμένη με sherry και μαϊντανό

Συστατικά

  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 340 gr μανιτάρια
  • 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κλωνάρι μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • 56 ml sherry

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρισε για άλλα οκτώ λεπτά.
  • Ρίξε το ζωμό στην κατσαρόλα με το μαϊντανό και μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου μία ώρα.
  • Αφαίρεσε το κλωνάρι μαϊντανού, άφησε τη σούπα να κρυώσει για λίγη ώρα και με το ραβδομπλέντερ λιώσε όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει η σούπα λεία.
  • Ξαναβάλε τη σούπα σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε αλατοπίπερο και το sherry και σέρβιρε αμέσως.

Read More

And More