Γιουβαρλάκια

1 Ώρα και 10 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τα φλαβονοειδή. Ενισχύει το νευρικό σύστημα, φορτίζει τις αποθήκες σιδήρου, τονώνει το μυϊκό σύστημα, προστατεύει τα δέρμα και δημιουργεί ασπίδα προστασίας από οξειδωτικούς παράγοντες. Η παράδοση ξέρει… καλά και ειδικά όταν πρόκειται για την παροχή αντιοξειδωτικών μονάδων ORAC!

Μονάδες Orac 2.750

Συστατικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλιτζάνι καστανό ρύζι
  • 2 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • -2 ματσάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • -3 κ.γ. ξερό δυόσμο, τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμό λεμονιού (θα χρειαστεί περίπου 1 λεμόνι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα δύο ασπράδια των αυγών, το καστανό ρύζι καλά ξεβγαλμένο με νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά
  • Πλάθουμε γιουβαρλάκια, στο μέγεθος ενός κεφτέ, με βρεγμένες παλάμες για να μην κολλάει ο κιμάς
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το νερό σε μέτρια φωτιά και μόλις βράσει βάζουμε τα γιουβαρλάκια, το ένα κολλητά στο άλλο και σε δύο το πολύ στρώσεις, για να μη χάσουν το σχήμα τους
  • Σκεπάζουμε τα γιουβαρλάκια με βραστό νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να απορροφήσουν το περισσότερο νερό και να μείνει μόνο όσο χρειάζεται για τη σάλτσα.
  • Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας σε ένα μπολ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα
  • Ρίχνουμε τους κρόκους και το χυμό του λεμονιού
  • Προσθέτουμε σταδιακά και σε πολύ αργή ροή λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και χτυπάμε διαρκώς με σύρμα ή με πιρούνι.
  • Η διαδικασία θέλει υπομονή διότι εάν ρίξουμε πολύ ζουμί, θα ψηθεί ο κρόκος και θα στερεοποιηθεί
  • Μόλις χρησιμοποιήσουμε το μισό από το ζουμί του φαγητού, μεταφέρουμε όλο το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την οποία έχουμε τοποθετήσει επάνω στο ζεστό μάτι της κουζίνας με σβησμένη την εστία.
  • Ανακινούμε την κατσαρόλα για να ζεσταθεί το αυγολέμονο ομοιόμορφα, προσέχοντας να μην κάψει, γιατί θα κόψει. Σερβίρουμε αμέσως

Tip


Read More

And More