Γλώσσα με καυτερή πέστο κόλιανδρου

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ψάρι με πολύ ενδιαφέρουσα σος, αρκετά καυτερή! Αντικατέστησε τις καυτερές πιπεριές με πιπεριές-κέρατο που δεν καίνε αν δεν είσαι φαν!

Συστατικά

  • 4 καυτερές πιπερίτσες
  • 4 φλιτζ. κόλιανδρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μισή κουταλίτσα αλάτι
  • χυμό από 2 μικρά λεμόνια
  • μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1/4 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • μαγειρικό σπρέι
  • 4 φιλέτα γλώσσας (ή φιλέτο άλλου λευκού ψαριού)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την πέστο: Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου στο δυνατό. Ψέκασε τις πιπεριές με λίγο μαγειρικό σπρέι και ψήσε τες, γυρίζοντάς τες ώστε να αρχίσουν να μαυρίζουν ελαφρά (δείγμα ότι ψήθηκαν). Βγάλε τες και άφησέ τες να κρυώσουν, αφήνοντας το γκριλ αναμμένο για το ψάρι.
  • Όσο οι πιπεριές κρυώνουν βάλε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ (κόλιανδρο, σκόρδο, αλάτι, λεμόνι, ελαιόλαδο, αμύγδαλα και παρμεζάνα).
  • Αφαίρεσε το κοτσάνι, τα σπόρια και τη φλούδα τους όσο γίνεται.
  • Βάλε στο μίξερ τις πιπεριές και χτύπα για 30 δευτερόλεπτα. Με μια σπάτουλα σπρώξε προς τα κάτω την πέστο από τα τοιχώματα του μίξερ και ξαναχτύπα για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Για το ψάρι: Ψέκασε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο με μαγειρικό σπρέι και άπλωσε πάνω τα φιλέτα του ψαριού. Άλειψέ τα με γενναίες δόσεις πέστο.
  • Ψήσε το ψάρι στο γκριλ μέχρι να ασπρίσει από την πάνω πλευρά περίπου για 3 λεπτά και μετά γύρισέ το από την άλλη να ψηθεί άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι ψήθηκε και άλλαξε χρώμα.

Tip

Προσοχή όταν μαγειρεύεις ή διαχειρίζεσαι καυτερές πιπεριές! Βάλε γάντια και πρόσεξε να μην φέρεις τα χέρια σου στα μάτια, στη μύτη ή στο στόμα σου!

Read More

And More