Γλώσσα με σταφίδα α λα Βερονίκ

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κλασική γαλλική συνταγή που παντρεύει φιλέτο γλώσσας με ολόφρεσκη σταφίδα και όλα αυτά σε μια απαλή – οι Γάλλοι είναι ειδικοί στο είδος – λευκή σος! Δοκίμασέ τη γιατί είναι ξεχωριστή, αλλά και επειδή δεν έχει πολλές θερμίδες.

Θερμίδες 120

Συστατικά

  • 8 φιλέτα γλώσσας καθαρισμένα
  • Λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • Κόκκους πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 230 γρ. σταφίδα ξανθιά
  • 25γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300ml γάλα
  • Μπόλικο φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στρώσε τα φιλέτα σε βουτυρωμένο πυρέξ και σκέπασε με λευκό κρασί. Πρόσθεσε μια φέτα κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης και κόκκους πιπεριού
  • Βάλε το πυρέξ στο φούρνο για ένα τέταρτο της ώρας στους 150oC
  • Πλύνε και ξεφλούδισε το σταφύλι (αν σε παιδεύει άφησέ το όπως είναι). Βγάλε το ψάρι από τα υγρά του και βάλε σε σκεύος σε δυνατή φωτιά να μειωθεί ο όγκος του και να πάρεις έναν ζωμό ψαριού
  • Λιώσε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε και πρόσθεσε το γάλα και το ζωμό. Ανακάτεψε ώσπου να αρχίσει να κοχλάζει η σος
  • Αλατοπιπέρωσε το ψάρι, πρόσθεσε τα σταφύλια και περίχυσε τα φιλετάκια με τη σος
  • Σέρβιρε γαρνιρισμένο με μπόλικο μαϊντανό

Tip


Read More

And More