Γλυκά γεμιστά μπισκότα ροδάκινα

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα μικρό, μικροσκοπικό γλυκό που μπορεί όμως να σου φτιάξει τη διάθεση! Τόσο για την ξεχωριστή του εμφάνιση, όσο φυσικά και για την υπέροχη γεύση του! Εμείς αντικαταστήσαμε μέρος του αλευριού, με αλεύρι αμυγδάλου και το ζωικό λίπος με φυτικό για να είναι και πιο… light και υγιεινό για εσένα!

Θερμίδες 171

Συστατικά

  • 300 γρ. αλεύρι ολικής
  • 300 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο σε σκόνη (αναμεμειγμένο με 4 κ.σ. νερό)
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι σκόνη για ζελέ ροδάκινο
  • Λικέρ ροδάκινο
  • Για την κρέμα: 500γρ. Γάλα
  • 1 κλωναράκι βανίλια
  • 4 κρόκους αυγών
  • 120γρ.ζάχαρη
  • 50γρ. Αλεύρι
  • Φυλλαράκια δυόσμου για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρέμα: Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τους σπόρους βανίλιας (άνοιξε το κλωνάρι στα δύο και με τη λάμα του μαχαιριού βγάλε τα σποράκια) να πάρει βράση
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά με τη ζάχαρη και το λιναρόσπορο και πρόσθεσε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακάτεψε καλά
  • Γύρισε το γάλα στα αυγά ανακατεύοντας με σύρμα ζωηρά να μην ψηθεί το αυγό. Γύρισε την κρέμα σε καθαρή κατσαρόλα και στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μετάφερε σε μπολ σκέπασε με μεμβράνη (που θα ακουμπά στην επιφάνεια της κρέμας) και άφησε να κρυώσει
  • Τώρα ετοίμασε τα ροδάκινα. Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Βάλε τα αυγά, το λιναρόσπορο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτύπησε με το μίξερ να αφρατέψουν
  • Πρόσθεσε τη μαργαρίνη λιωμένη, τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα. Τέλος πρόσθεσε αλεύρι ολικής και αλεύρι αμυγδάλου, χτυπώντας συνεχώς να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα
  • Στρώσε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και φτιάξε στρογγυλά μπαλάκια με αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο. Η δόση θα σου δώσει περίπου 60 κομμάτια. Ψήσε στο φούρνο για 7-10 λεπτά
  • Άφησε να κρυώσουν καλά. Άλειψε την επίπεδη επιφάνεια με κρέμα και ένωσε δύο κομμάτια μαζί.
  • Ράντισε ελαφρά τα μπισκοτάκια με το λικέρ και πασπάλισε με το ζελέ σε σκόνη να πάρει κόκκινο, ροδακινί χρώμα. Μπορείς να τα βάλεις μέσα σε θήκες cupcake μέχρι να πήξει η κρέμα και να στέκονται
  • Στερέωσε στην κορυφή από κάθε ένα τα φυλλαράκια δυόσμου. Άφησε στο ψυγείο για 2 ώρες να σταθούν

Tip


Read More

And More