Γλυκά ρολάκια με κάρδαμο

4 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μυρωδάτα, απολαυστικά γλυκά και το καλύτερο; Ελαφριά και κατάλληλα για τη δίαιτά σου! Τουλάχιστον πολύ πιο ιδανικά από έτοιμους λουκουμάδες και donuts! Μυστικό γεύσης στο εσωτερικό του, το τριμμένο κάρδαμο που τους δίνει εξαιρετικό άρωμα. Δοκίμασέ τα…

Θερμίδες 130

Συστατικά

  • 1 πακετάκι ξηρή μαγιά (υπολόγισε 2 1/4 κ.γ.)
  • 1/4 του φλιτζανιού ζεστό νερό (όχι όμως καυτό)
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού μαργαρίνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανίλια έτοιμη)
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για τη γέμιση: 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύσμα lime
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την επικάλυψη: 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. χυμό Lime

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε τη μαγιά στο ζεστό νερό και άφησε σε ένα μπολ να σταθεί για 5′ λεπτά
  • Ανάμειξε την κρέμα γάλακτος με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μπολ και χτύπξησε καλά να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πρόσθεσε σταδιακά τη μαγιά
  • Στη συνέχεια ρίξε τα δύο φλιτζάνια αλεύρι (καλό είναι να το κοσκινίσεις) και ανάμειξε να πάρεις μια απαλή ζύμη
  • Γύρισε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε να είναι απαλή και ελαστική. Πρόσθεσε τώρα το υπόλοιπο αλεύρι κουταλιά, κουταλιά
  • Βάλε τη ζύμη σε μπολ ελαφρά λαδωμένο γυρίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά της. Σκέπασε με πετσέτα και άφησε σε ζεστό μέρος (στους 85oC) για 1 ώρα να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  • Για τη γέμιση: ανάμειξε τη μαύρη ζάχαρη, το ξύσμα και το κάρδαμο σε ένα μπολ. Μοίρασε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη δουλεύοντας ένα κομμάτι τη φορά
  • Άνοιξε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο 40×30εκ. περίπου. Βουτύρωσε ελαφρά και πασπάλισε με τη μισή ποσότητα της γέμισης και τύλιξε κλείνοντας στο εσωτερικό τη γέμιση. Κάνε το ίδιο και με το άλλο κομμάτι της ζύμης, βουτύρωσε, πασπάλισε και τύλιξε. Κόψε κάθε ρολάκι σε δώδεκα κομμάτια. Στρώσε σε ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο, σκέπασε και άσε να φουσκώσουν για μισή ώρα
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC για 25 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν για πέντε λεπτά
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό lime και κάλυψε τα ρολάκια σου

Tip


Read More

And More