Κ. Καινούργιου: H εντυπωσιακή φωτογράφιση και πώς έχασε 10 κιλά!

Η Κατερίνα Καινούργιου είναι ένα αγαπητό πρόσωπο και πολλές είναι αυτές που θέλουν να μάθουν τα μυστικά της. Έτσι κι εκείνη τα μοιράστηκε στο περιοδικό Shape κι εξομολογήθηκε πώς κατάφερε να χάσει 10 κιλά.

/

Κατερίνα, αν και πάντα ήσουν αδύνατη, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είσαι πιο fit από ποτέ…
«Πέρσι δεν αισθανόμουν ότι ήμουν λεπτή. Ήμουν μάλλον κανονική, πιο juicy απ’ ότι τώρα. Εξαιτίας κάποιων ορμονικών διαταραχών, είχα ταλαιπωρηθεί αρκετά με το βάρος μου τα τελευταία 2 χρόνια. Είχα πάρει 10 περίπου κιλά, κάτι που με ενο­χλούσε πολύ. Ένιωθα “φουσκωμένη” και, μάλιστα, σε σημεία που καμία γυναίκα δε θέλει να είναι».

Επηρεάζει, δηλαδή, το βάρος τη διάθεσή σου…
«Για εμένα το βάρος μου είναι πολύ προ­σωπικό θέμα. Είναι δείκτης της σχέσης μου με τον εαυτό μου. Ξέρω γυναίκες που δε νιώθουν καλά όταν είναι αδύνατες, τους αρέσουν οι καμπύλες. Άλλες, όπως κι εγώ, θέλουν να αισθάνονται λεπτές».

Απευθύνθηκες σε κάποιον ειδικό για το πρόγραμμα διατροφής;
«Κατά καιρούς είχα απευθυνθεί σε διαι­τολόγους και είναι αλήθεια ότι έβλεπα αποτελέσματα. Ωστόσο, αυτή που πραγμα­τικά με βοήθησε πολύ είναι η διαιτολόγος Σοφία Κόντη. Μου ταίριαξε πολύ, γιατί τα προγράμματα που μου έδινε ήταν “φυσι­ολογικά”. Δε βασίζονταν σε διατροφικά βοηθήματα με ειδικά γεύματα ούτε, γενικά, απαιτούσαν τίποτα extreme. Μου έδωσε μυστικά διατροφής που μου ταίριαξαν».


Και, βέβαια, θα μοιραστείς κάποια με τις αναγνώστριες του Shape…

«Εννοείται… Λοιπόν, έχω μειώσει πάρα πολύ το ψωμί και, πλέον, τρώω μόνο βι­ολογικό. Το βρίσκεις παντού, υπάρχει και στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και διατίθεται σε διάφορες γεύσεις. Επίσης, πίνω πολύ πρά­σινο τσάι. Είναι συνήθεια ετών. Παίρνω φακελάκια συνήθως από το φαρμακείο (γιατί εκεί βρίσκω αυτά που περιέχουν κι άλλα βότανα, όπως η βαλεριάνα) και το πί­νω ζεστό αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Η διαφορά που έχω δει στην κατακράτηση, την κυτταρίτιδα και το πρήξιμο είναι μεγάλη. Το καλό με το πράσινο τσάι είναι ότι, όταν δεν έχεις τη δυνατότητα μες στην ημέρα να το φτιάχνεις ή δε σου αρέσει πολύ η γεύση του, μπορείς να παίρνεις εκχύλισμα από το φαρμακείο. Πίνεις 10 σταγόνες κάθε πρωί. Το έχω δοκιμάσει».

/

Θα έλεγες ότι κάνεις συμβιβα­σμούς στις γευστικές απολαύσεις προκειμένου να διατηρείς το βάρος σου;
«Το αντίθετο. Διαφωνώ με το ότι η υγιεινή διατροφή ή η διατρο­φή που κάνεις για να χάσεις βάρος είναι άνοστη. Για παράδειγμα, εγώ δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αλάτι, προτιμώ όμως αυτό που έχει λιγότερο νάτριο, δεν μπορώ να ζή­σω χωρίς σοκολάτα, θα φάω όμως τη μαύ­ρη, ίσως δε φάω μια τεράστια σοκολατίνα, αλλά θα φάω μία γκοφρέτα σοκολάτας. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς λάδι, αλλά χρη­σιμοποιώ λιγότερο, δεν επιλέγω το μπαλ­σάμικο, αλλά βάζω μηλόξιδο που είναι και αποτοξινωτικό. Θέλω να μου αρέσει το φαγητό μου. Αν έπρεπε να τρώω άνοστα για να είμαι λεπτή, δε θα τα κατάφερνα».

Διάβασε περισσότερα στο Shape που κυκλοφορεί!

/

Πηγή φωτογραφιών: Instagram

Read More

And More