Συνταγή για γλυκιά μπουγάτσα με σιμιγδαλένια κρέμα

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Είναι το πιο παραδοσιακό – και εθιστικό – γλυκό που σήμερα μπορείς να ετοιμάσεις με τα χεράκια σου. Το ιδιαίτερο φύλλο και η σιμιγδαλένια γέμιση την κάνουν ακόμα πιο απολαυστική.

Συστατικά

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 30 γρ. corn flower
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • Άχνη ζάχαρη και κανέλα (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε μία ζεστή κατσαρόλα, βάζεις το γάλα και την άχνη ζάχαρη για να πάρουν μία πρώτη βράση.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολάκι αραιώνεις το corn flower με 1/4 του φλιτζανιού νερό. Ανακατεύεις απαλά.
  • Ανακατεύεις και μόλις το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτεις το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το διαλυμένο corn flower.
  • Χαμηλώνεις σε μέτρια ένταση, προσθέτεις το βούτυρο και ομογενοποιείς με μία ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζεις από τη φωτιά.
  • Βουτυρώνεις απαλά το ταψί και στρώνεις τα μισά φύλλα στον πάτο του ταψιού.
  • Απλώνεις ομοιόμορφα την κρέμα και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Θρυμματίζεις τα φύλλα που έχουν απομείνει.
  • Στρώνεις τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40-45 λεπτά.
  • Την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και κανέλα και μοιράζεις σε μερίδες.

Read More

And More