Συνταγή για καπ κέικ με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα αριστοκρατικό κεκάκι ιδανικό για να συνοδεύσεις το τσάι ή τον απογευματινό σου καφέ. 

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • Χυμός δύο λεμονιών
  • 1 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορο, ψητός
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 2/3 του φλιτζανιού βούτυρο
  • (για το γλάσο): 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • χυμός ενός λεμονιού
  • κίτρινες σταγόνες ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις του φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά τις θήκες για μάφιν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τον παπαρουνόσπορο.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς τα αβγά και το γιαούρτι μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο και το μεταφέρεις ζεστό στο μείγμα με τα αβγά.
  • Ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα και ομογενοποιείς.
  • Περιχύνεις το τελικό μείγμα σε φόρμες για μάφιν και ψήνεις στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις το frosting. Λιώνεις το βούτυρο και στη συνέχεια σε ένα μπολ αναμειγνύεις με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μόλις προκύψει ένα δεμένο μείγμα, το μεταφέρεις σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και το απλώνεις πάνω από καπ κέικ ομοιόμορφα.
  • Περιχύνεις με λίγο τριμμένο αμύγδαλο (όχι υποχρεωτικά) και σερβίρεις.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164