Συνταγή για light cheesecake αβοκάντο

6 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτό το cheesecake έχει απίθανη γεύση, απίστευτο χρώμα και μοναδική βελούδινη υφή. Δες πώς θα το ετοιμάσεις! 

Συστατικά

Για τη βάση:

  • 6 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 10 μπισκότα δημητριακών, μεγάλα
  • 1/3 του φλιτζανιού ακατέργαστη ζάχαρη
  • αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 2 ώριμα αβοκάντο, καλά καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι χυμός lime
  • Ξύσμα ενός lime
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ψεκάζεις με σπρέι μαγειρικής μία στρογγυλή φόρμα.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, διαλύεις τα μπισκότα δημητριακών.
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μικρό μπολ, προσθέτεις το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Ενώνεις το μείγμα σου το στρώνεις στη βάση της στρογγυλής φόρμας. Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτεις το τυρί κρέμα, τα καθαρισμένα αβοκάντο, τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Χτυπάς με ένα μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”. Στη συνέχεια, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και λίγο από το ξύσμα. Συνεχίζεις το χτύπημα για 3-4 λεπτά.
  • Απλώνεις το μείγμα σου πάνω στην μπισκοτένια βάση ομοιόμορφα και το μεταφέρεις στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Read More

And More