Η αγαπημένη σοκολατένια τάρτα αναμειγνύεται με το γιορτινό κάστανο και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
 - 60 γρ. μαύρη σοκολάτα, θρυμματισμένη
 - 3/4 φλ. τυρί μασκαρπόνε
 - 1/2 φλ. γάλα
 - 6 κ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
 - 2 μεγάλα αυγά
 - 1 κουτ. της σούπας ρούμι
 - 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1/3 φλ. ψιλοκομμένα κάστανα
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψήσε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
 - Άφησέ την να κρυώσει.
 - Λιώσε την μαύρη σοκολάτα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
 - Άδειασε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το μασκαρπόνε, το γάλα, 1/4φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το ρούμι, το αλεύρι, και τα ψιλοκομμένα κάστανα.
 - Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
 - Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τα ασπράδια αυγών και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν αφρώδη.
 - Πρόσθεσε 1 κ. σούπας ζάχαρη και συνέχισε να τα χτυπάς.
 - Ανακάτεψε μαλακά το μείγμα που μόλις έφτιαξες με το μείγμα της σοκολάτας.
 - Πρόσθεσε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη και ψήσε ξανά στους 170°C για 20 λεπτά.
 - Κόψε την τάρτα σε 8 κομμάτια.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.