Συνταγή για τιραμισού χωρίς ζάχαρη

6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά γλυκά παγκοσμίως. Ταιριάζει τέλεια για επιδόρπιο στο γιορτινό τραπέζι, αλλά και ως γλυκό για κάθε ημέρα. To μόνο του πρόβλημα η ζάχαρη που περιέχει. Ε, λοιπόν, ξέχασέ το! Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου την αυθεντική ιταλική συνταγή για τιραμισού, ελαφρώς πειραγμένη με Isostevia. Η ζάχαρη φεύγει και στη θέση της έρχεται μία εξαιρετικής ποιότητας στέβια, παρασκευασμένη στη Βοιωτία, για να απολαύσεις το γλυκό σου χωρίς τύψεις. Ιδού η συνταγή μας!

Συστατικά

  • 6 αυγά
  • 500gr τυρί κρέμα Mascarpone
  • 50 – 60gr γλυκαντικό isostevia σε κρυσταλλική μορφή 1:2
  • 400gr σαβαγιάρ
  • 8 καφέδες espresso (30ml/μερίδα)
  • Κακάο (για το πασπάλισμα)
  • Ελάχιστο αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας τον καφέ. Τον αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια από τα αυγά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους και τη μισή ποσότητα από το γλυκαντικό isostevia μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Βάζουμε το τυρί-κρέμα Mascarpone σιγά σιγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα (με το χέρι – όχι μίξερ).
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια και την υπόλοιπη ποσότητα από το γλυκαντικό isostevia και ελάχιστο αλάτι μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  • Στο πρώτο μίγμα με τους κρόκους βάζουμε σιγά σιγά την μαρέγκα και ανακατεύουμε (με το χέρι – όχι μίξερ).
  • Παίρνουμε ένα ταψί σχετικά ψηλό για να ξεκινήσουμε το στήσιμο.
  • Βάζουμε λίγη ποσότητα από το μίγμα μας στον πάτο του ταψιού.
  • Βάζουμε μια στρώση σαβαγιάρ* (αφού τα βουτήξουμε στον καφέ από τη μια μεριά) *η βρεγμένη πλευρά να είναι από πάνω.
  • Στρώνουμε την μισή ποσότητα από τo μείγμα με το τυρί κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη στρώση με τα σαβαγιάρ κάθετα και στρώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το μείγμα μας.
  • Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

And More