Γλυκιά κερασόπιτα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γλυκό στο λεπτό με ολόφρεκα κεράσια να δίνουν τον τόνο! Έχει λίγη ζάχαρη και πολύ αφράτη υφή, ενώ σε κάθε μπουκιά δαγκώνεις και από ένα φρουτάκι. Η κερασόπιτα θα γίνει σίγουρα το must του απογευματινού σου καφέ.

Συστατικά

  • 140γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 85 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 350γρ. ώριμα κεράσια
  • Επιπλέον κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Στρώσε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι 12×24 εκατοστά με λαδόκολλα.
  • Κοσκίνισε το αλεύρι και ανάμειξε με τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ. Άνοιξε μια λακκούβα στο κέντρο των υλικών και ρίξε το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χτύπησε καλά τα υλικά να πάρεις ένα απαλό μείγμα
  • Γύρισε τη ζύμη στο ταψάκι και άπλωσε να πάει ομοιόμορφα παντού.
  • Καθάρισε τα κεράσια από τα κοτσάνια και τα κεράσια και μοίρασέ τα στην επιφάνεια του ταψιού. Πίεσε ελαφρά με το δάκτυλο να βυθιστούν στη ζύμη.
  • Ψήσε στο φούρνο για 30′ με 35′ λεπτά να πάρει καστανό χρώμα. Δοκίμασε αν είναι έτοιμη βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ταψιού. Άφησε να κρυώσει ελαφρά και ξεφόρμαρε προσεκτικά τραβώντας από τη λαδόκολλα.
  • Κόψε σε τετράγωνα κομμάτια πασπάλισε με τη ζάχαρη όσο ακόμη το γλυκό είναι χλιαρό να καραμελώσει.

Tip

Δοκίμασε να το σερβίρεις με ανάλαφρη κρέμα από φυτική σαντιγί

Read More

And More