Γλυκιές και πικάντικες γεμιστές ντομάτες

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ξηροί καρποί, φρούτα και μυρωδικά θα ετοιμάσουν ένα πιάτο που σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει. Ο Σεφ 3 αστέρων Alain Passard, πάντα αφοσιωμένος στα πράσινα και φρέσκα υλικά και με πίστη στη χορτοφαγική κουζίνα σου ετοιμάζει ένα γλυκό δφιαφορετικό από τα άλλα.

Συστατικά

  • 8 μέτριες τομάτες
  • 4 κουταλιές παγωτού βανίλιας
  • 1 πλάκα αλατισμένο βούτυρο
  • Για τη γέμιση: 1 μικρό μήλο
  • 1 μικρό αχλάδι
  • 2 φέτες φρέσκο ανανά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 ή 3 φέτες φρέσκια πιπερόριζα
  • 1/2 μοσχοκάρφι
  • 1 πρέζα αλεσμένο γλυκάνισο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.σ. ξανθές σταφίδες
  • Ξύσμα φλούδα 1/2 πορτοκαλιού
  • Ξύσμα φλούδας 1/2 λεμονιού
  • Ψίχα από 10 έως 12 καρύδια
  • 10 έως 12 αμύγδαλα
  • 10 ως 12 φιστίκια
  • Για το σιρόπι: 500 γρ. Ζάχαρη
  • 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 ξυλάκι βανίλιας σε 2 κομμάτια
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • Φύλλα από ένα κλαδάκι μέντας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψτε το μήλο, το αχλάδι και τον ανανά σε κυβάκια 2-3 χλστ.
  • Λιώστε το αλατισμένο βούτυρο σε τηγάνι μέχρι να αχνίσει ελαφρά
  • Προσθέστε τη ζάχαρη, την πιπερόριζα, το μοσχοκάρφι, το γλυκάνισο, την κανέλα, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια
  • Σιγομαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ροδίσουν, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα για 10 ως 12 λεπτά
  • Αφαιρέστε τη γέμιση από το τηγάνι και αφήστε την να κρυώσει
  • Ταυτόχρονα, ετοιμάστε το σιρόπι: δώστε μια βράση στο χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, τα φύλλα μέντας και τη βανίλια
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει το μίγμα για 10 ως 12 λεπτά
  • Ξεφλουδίστε τις τομάτες, αδειάστε τις και ετοιμάστε τις για γέμισμα κόβοντας το επάνω τμήμα για καπάκι
  • Βάλτε άφθονη γέμιση στις τομάτες και τοποθετήστε τα καπάκια του
  • Τοποθετήστε τις τομάτες σε βαθύ τηγάνι αφήνοντας μεταξύ τους 2-3 εκ. και προσθέστε το σιρόπι καλύπτοντάς τις μέχρι τη μέση
  • Σιγοβράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα, περιχύνοντας συχνά τις τομάτες με σιρόπι
  • Ιδανικά, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία την παραμονή και να την ολοκληρώσετε την ημέρα που θα σερβίρετε το φαγητό.

Tip


Read More

And More