Γλυκό αμυγδάλου με σοκολάτα και κρέμα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Ένα γλυκό με τρία “επίπεδα” από τρεις διαφορετικές γεύσεις.

Θερμίδες: 286/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για την κρούστα:
  • 2φλ. αμύγδαλα
  • 1/4φλ. λάδι καρύδας
  • 2κ. σούπας μέλι
  • Για τη γέμιση:
  • 1φλ. τρίμμα καρύδας
  • 2κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 2κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1κ. σούπας νερό
  • Για την επικάλυψη:
  • 220γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 1/4φλ. τρίμμα καρύδας
  • 2κ. σούπας αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Για την κρούστα:
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων άλεσε τα αμύγδαλα.
  • Πρόσθεσε το λάδι καρύδας και το μέλι.
  • Χτύπησε τα υλικά μέχρι να συνδυαστούν.
  • Μετέφερε το μείγμα σε ένα ταψί 22x33εκ. και πίεσέ το στον πάτο για να δημιουργηθεί η κρούστα.
  • Για τη γέμιση:
  • Συνδύασε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από την κρούστα και τοποθέτησε το γλυκό στο ψυγείο.
  • Για την επικάλυψη:
  • Λιώσε την κουβερτούρα.
  • Μόλις λιώσει, ανακάτεψέ την με το λάδι καρύδας.
  • Ρίξε την επικάλυψη πάνω από τη γέμιση και πασπάλισε με καρύδα και αμύγδαλα.
  • Κόψε το γλυκό σε 16 κομμάτια.
  •  
  •  

Read More

And More