Γλυκό φούρνου με ψωμί του τοστ και blueberries

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ένα ιδιαίτερο γλυκό με φρουτένια γεύση.

Θερμίδες: 209/ μερίδα

Συστατικά

  • 13 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2φλ. ασπράδια αυγού
  • 2φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 1/4φλ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 2κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Λίγο αλάτι
  • 1φλ. blueberries
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Βάλε τις φέτες σε μια λαδόκολλα και φρυγάνισέ τες για 10 λεπτά.
  • Βγάλε το ψωμί από το φούρνο, κόψε το σε τετράγωνα και τοποθέτησέ το σε ένα ταψί 23×33εκ.
  • Βάλε από πάνω τα blueberries και άφησε το ταψί στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε μαζί τα ασπράδια αυγών, το γάλα αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Ρίξε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το ψωμί, κάλυψε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
  • Βγάλε το ταψί από το ψυγείο και ψήσε το σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 175°C.
  • Όταν είναι έτοιμο, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και μοίρασε το ταψί σε 12 μερίδες.

Read More

And More