Γλυκό κρέμα – ζελέ

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα εύκολο, σπιτικό γλυκό μοναδικό για τα καλοκαιρινά απογεύματα. Δοκίμασε εσύ όποια γέυση προτιμάς. Εδώ έχουμε ετοιμάσει γεύση φράουλα. Μπορείς να αντικαταστήσεις και τα μπισκότα σαβουαγιάρ με πτι-μπερ.

Συστατικά

  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση φράουλα
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Λίγο κονιάκ
  • 1 κουτί ζελέ φράουλα
  • Φρέσκες φράουλες
  • 300 γρ. σαντιγύ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προτίμησε άνθος αραβοσίτου στιγμής. Ετοίμασε το σύμφωνα με τις οδηγίες
  • Κόψε τις φράουλες σε κομμάτια και ανακάτεψέ τες μέσα στην κρέμα
  • Ράντισε τα σαβουαγιάρ με το γάλα και το κονιάκ και ξεκίνα να τα στρώνεις σε ένα διάφανο πυρέξ
  • Άπλωσε από πάνω την κρέμα φράουλα (άνθος αραβοσίτου) και άφησε στο ψυγείο για μερικά λεπτά να σταθεί
  • Ετοίμασε το ζελέ και άφησε το βα κρυώσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο να πήξει πρόσθεσέ το πάνω στην κρέμα
  • Άφησε και πάλι το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει
  • Μπορείς να γαρνίρεις με σαντιγύ

Tip

Μην βάζεις ποτέ ζεστά υλικά μέσα στο ψυγείο. Άφησε πρώτα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. 

Read More

And More