Γλυκό ντιπ με σοκολάτα

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό γλυκό που δεν χρειάζεται ψήσιμο

Συστατικά

  • 1/3 φλ. ανάλατο βούτυρο
  • 240 gr τυρί κρέμα
  • 1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλ. chips σοκολάτας γάλακτος
  • κράκερ για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άσε το βούτυρο και το τυρί κρέμα εκτός ψυγείου για λίγη ώρα, ώστε να μαλακώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στο μίξερ ρίξε το μαλακωμένο βούτυρο και το τυρί και χτύπησέ τα σε μεσαία ταχύτητα για περίπου δύο λεπτά, ώστε να αφρατέψουν.
  • Χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη.
  • Συνέχισε το ανακάτεμα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίξε και τα chips σοκολάτας και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα (μαρίζ) “δίπλωσε” τις σοκολατένιες σταγόνες μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Σέρβιρε αμέσως το ντιπ με κρακεράκια, μπισκότα, βαφλάκια ή γκοφρέτες ή διατήρησε στο ψυγείο μέχρι λίγο πριν το σερβίρισμα, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς το γλυκό.

Read More

And More