Γουακαμόλε

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ίσως η πιο κοσμογυρισμένη σάλτσα του Μεξικό. Κι αν το μεξικάνικο έγινε μόδα τα τελευταία χρόνια, μάθε πως η γουακαμόλε είναι αρχαία συνταγή που έφτιαχναν οι Αζτέκοι από το 1500 μ.Χ. Το όνομα της προέρχεται από τις λέξεις avocado και σάλτσα, στην γλώσσα των Αζτέκων. Σέρβιρε τη με τορτίγιες, nachos ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείς.

Συστατικά

  • 4 αβοκάντο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Χυμό από ένα Lime
  • ½ φλιτζάνι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1-2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι
  • Αλάτι & πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μίξερ ή μπλέντερ λιώσε καλά το αβοκάντο να γίνει μια κρέμα
  • Ανακάτεψε το λιωμένο αβοκάντο, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό lime, και το αλατοπίπερο σε ένα μεγάλο μπολ
  • Αν θες η σάλτσα να είναι καυτερή, πρόσθεσε τις καυτερές πιπεριές

Tip

Ανακάτεψε την ντομάτα προσεκτικά, ώστε να μην λιώσει και αλλοιώσει το χρώμα της σάλτσας!

Read More

And More