Grana Padano: Η σίγουρη επιτυχία για κάθε γιορτινό γεύμα των Χριστουγέννων σου

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες επικρατεί σε όλα τα σπίτια ένας… αναβρασμός! Ξεκινάμε να κινούμαστε σε ρυθμούς Χριστουγέννων και, ας μην γελιόμαστε, οι προετοιμασίες είναι πολλές! Από το πού θα μας βρουν οι γιορτές και με ποιον θέλουμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες, μέχρι τα δώρα που θα αγοράσουμε για τους αγαπημένους μας και φυσικά το βασικότερο όλων: το μενού που θα ετοιμάσουμε για το ρεβεγιόν! Προσωπικά, όταν έρχεται αυτή η σκέψη στο μυαλό μου, με πιάνει μια γλυκιά νοσταλγία! “Ξεθάβω” όλα τα παιδικά Χριστούγεννα και τις ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι, όταν ανάμεσα στις κατσαρόλες της μαμάς, έκλεβα μπουκιές από τις πιατέλες της! Και τι πιατέλες! Και μόνο που το σκέφτομαι, το άρωμα του μυρωδάτου βουτύρου φτάνει στη μύτη μου, τα αυτιά μου τεντώνονται και “πιάνουν” το συρτό ήχο του κρεμμυδιού που αγγίζει το καυτό τηγάνι και σαν να γεύομαι τη σπιρτάδα του αγαπημένου μου τυριού! Εκείνου που ποτέ δεν έλειπε από κανένα τραπέζι στο σπίτι μας και που ευτυχώς η μαμά με δίδαξε καλά, ώστε πλέον να μην λείπει σχεδόν ποτέ από το ψυγείο μου! Εννοείται πως μιλάω για το Grana Padano, ένα από τα κορυφαία τυριά που μπορείς να βρεις εκεί έξω και μάλιστα από τα αρχαιότερα -μετρά περισσότερα από 900 χρόνια!

Φοβερό, ε; Κάποιος (Κινστεριανοί μοναχοί), κάπου (στη μονή του Chiaravalle), κάποτε (εννέα αιώνες πριν) δημιούργησε μία από τις πιο εκλεπτυσμένες και χαρακτηριστικές γεύσεις στον κόσμο, που ακόμη και τώρα καταφέρνει να “γαργαλάει” τους έμπειρους… ουρανίσκους σε όλο τον κόσμο! Σήμερα, το Grana Padano θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα τυριά της Ιταλίας, παίρνοντας το όνομά του από τη λέξη grana που σημαίνει τυρί και από το επίθετο padano που χαρακτηρίζει τον τόπο προέλευσής του, ο οποίος δεν είναι άλλος από την κοιλάδα του ποταμού Po (Πάδος), από όπου προέρχεται το εκλεκτό γάλα του! Το Grana Padano είναι ένα σκληρό, αργής ωρίμανσης και ημιλιπαρό τυρί, που όποιος το δοκιμάζει δύσκολα ξεχνά την πικάντικη γεύση του, την κοκκώδη υφή και τα φίνα αρώματά του!

Στην περίπτωση του Grana Padano, η ανωτερότητά του δεν οφείλεται μονάχα στη μεστή και έντονη “προσωπικότητά” του, αλλά και στην υψηλή θρεπτική αξία του! Χάρη στις αγνές πρώτες ύλες του, αυτό το εκπληκτικό τυρί περιέχει πρωτεΐνες μεγάλης βιολογικής αξίας που το καθιστούν αντίστοιχα θρεπτικό με το γάλα! Επιπλέον, η συχνή κατανάλωσή του αυξάνει την ημερήσια πρόσληψη ανόργανων αλάτων (ζωτικό κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής), ενώ αποτελεί πηγή βιταμινών Α, Β2 και Β12 και είναι πλήρως απαλλαγμένο από υδατάνθρακες και λακτόζη -λόγω της μακράς περιόδου γήρανσης-, γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά εύπεπτο!

Πώς, όμως, φτάνει το Grana Padano στο πιάτο μας; Εδώ, βάζει το… χεράκι του το τυροκομείο PLAC, ένας από τους κυριότερους κατασκευαστές του! Έτσι, λοιπόν, το Grana Padano PLAC “ταξιδεύει” από την κοιλάδα του ποταμού Po και καταφθάνει στην ώρα του για το γιορτινό τραπέζι σε ποικίλες συσκευασίες με διάρκεια ζωής 90 ημερών:

  • ολόκληρα κομμάτια των 50 gr και του ενός κιλού
  • τριμμένο τυρί των 100 gr και του ενός κιλού
  • νιφάδες σε συσκευασίες 500 gr και ενός κιλού

Υπάρχει κάτι που να μην λατρέψεις στο μοναδικό Grana Padano PLAC; Η ασύγκριτη γεύση, η σημαντική κληρονομιά και η ξεχωριστή “προσωπικότητά” του το κατατάσσουν στην κορυφή των προτιμήσεων του κόσμου! Πώς θα μπορούσε, επομένως, να λείψει και από το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος:
Simba Sales Ltd, 210-6084633

Read More

And More