Γραβιέρα με σος μέλι-πορτοκάλι, καρύδια και κανέλα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Εξέλιξε την κλασική κρητική πρόταση για σνακ ή μεζέ σε ένα ορεκτικό με άρωμα, γεύση και απίστευτα θρεπτικά συστατικά που θα βάλουν φωτιά στο μεταβολισμό σου. Ο συνδυασμός του Δημήτρη Γρηγοράκη, μας ενέπνευσε να φτιάξουμε μια εύκολη και γρήγορη σος πορτοκάλι με μέλι και να σερβίρουμε το τυράκι μας με καρύδια και κανέλα.

Συστατικά

  • 150 γρ. γραβιέρα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • Το χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • 1 χούφτα καθαρισμένα καρύδια ανάλατα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 στικ κανέλας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Διάλυσε το άνθος αραβοσίτου στο χυμό πορτοκάλι. Βάλε το χυμό πορτοκάλι με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το ξύλο κανέλας. Άφησε να πάρει βράση και συνέχισε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά να μειωθεί ο όγκος του και να σιροπιάσει
  • Βάλε σε ένα πιάτο τις φέτες το προτοκάλι, από πάνω στρώσε το τυρί
  • Ράντισε με το σιρόπι πορτοκαλιού, πρόσθεσε τα καρύδια και πασπάλισε με την κανέλα

Tip


Read More

And More