Γραβιέρα Νάξου και ελιές μαριναρισμένες με ξύδι και μυρωδικά

Γραβιέρα Νάξου και ελιές μαριναρισμένες με ξύδι και μυρωδικά | tlife.gr
Εύκολη
20 μερίδες
10 λεπτά

Λαχταριστό ορεκτικό με γραβιέρα και ελιές μαριναρισμένες σε ξύδι και μυρωδικά

Συστατικά
  • 800 gr γραβιέρα Νάξου
  • 340 gr ελιές
  • 450 ml ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας ξύδι
  • 1 κ. σούπας μείγμα μυρωδικών
  • 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 6 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 6 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε ένα ξύλο κοπής κόψε την γραβιέρα Νάξου σε ομοιόμορφα κυβάκια.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε προσεκτικά την γραβιέρα με τις ελιές, το λάδι, το ξύδι και το μείγμα μυρωδικών.
  • Πρόσθεσε το μπούκοβο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο και ανακάτεψέ τα καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Κάλυψε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο να μαριναριστούν τα υλικά για 24 ώρες.
  • Σέρβιρε σε πιατέλες με έξτρα φρέσκο δενδρολίβανο και περιχύνοντας με τα υγρά.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ