Hawaiian πίτσα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

“Tropical” πίστα με ζαμπόν και ανανά

Συστατικά

  • 1/2 kg έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλ. ψιλοκομμένος ανανάς
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 150 gr χοντροκομμένο ζαμπόν
  • 3/4 φλ. λευκό cheddar
  • 3/4 φλ. κασέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
  • Σε ένα ταψί στρώσε αντικολλητικό χαρτί και τακτοποίησε τον ανανά σε μικρά κομμάτια, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ζαμπόν ολόκληρο και ψήσε για πέντε με οκτώ λεπτά.
  • Κόψε την έτοιμη ζύμη σε δύο κομμάτια, σχημάτισε δύο μπάλες και άλειψέ τες με λάδι.
  • Άνοιξε κάθε μπάλα σε ένα μακρόστενο χοντρό φύλλο πίτσας και τοποθέτησέ τα σε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.
  • Ψήσε τις βάσεις της πίτσας για πέντε λεπτά, μέχρι να ζχηματιστούν γραμμές.
  • Γύρισε τις βάσεις πλευρά και κάλυψέ τες με τα τυριά, το ζαμπόν, τον ανανά και τα κρεμμυδάκια και ψήσε για άλλα έξι λεπτά.

Read More

And More